Sokolica zmeur de cultura - Pepinierele Fundulea

Sokolica zmeur de cultura - Pepinierele Fundulea

Zmeurul Sokolica este prezent în Pepinierele Fundulea încă din anul 2017. Fertilitatea ridicată a soiului ne-a convins să alegem acest soi de zmeur în cadrul pepinierelor noastre. Într-adevăr, acesta se aseamănă foarte mult cu soiul Laszka, întrucât ambele soiuri sunt timpurii, dar Sokolica fructifică cu 10 zile mai târziu. Fructele sunt imense.


Fructele sunt grele (aprox. 10g) și au o lungime de 3-4cm. Puterea de drajonare a soiului este relativ mică, iar spinii de pe lăstari sunt foarte puțini. Creșterea drajonilor este erectă, iar grosimea este medie. De aceea recomandăm susținerea pe spalieri pentru a nu se rupe.


Cât despre recoltarea fructelor, menționăm că sunt mai sensibile în comparație cu soiul Laszka. Ambele au o fructificare continuă de 5 săptămâni.

Sokolica


Zmeurul Sokolica este ideal atât pentru culturile mari, cât și pentru grădina personală. Producția pe lemn este de doi ani, iar ca orice soi, acesta prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje.


Un factor-cheie îl reprezintă rezistența la ger și boli. Eficiența acestuia nu este afectată nici la -20° C, iar bolile precum putregaiul cenușiu nu afectează zmeurul Sokolica. Fructele nu-și pierd luciul, dar aici apare și un dezavantaj. Fructul nu poate fi cules în pârg, întrucât se sfărâmă.


Producătorul este oarecum dezavantajat deoarece timpul de păstrare-livrare este redus, dar consumatorul este avantajat pe deplin. Fructele zmeurului Sokolica sunt dulci și ideale pentru consum atât proaspete, cât și congelate.


Încă din anul 2007, Pepinierele Fundulea au porțile deschise pentru dumneavoastră. Creștem zmeură și mure cu spor și drag pentru producțiile dumneavoastră și pentru a mulțumi consumatorii la nivel național și european. Inginerii noștri cu studii de specialitate în domeniu vă stau la dispoziție pentru orice întrebare despre achiziția produselor, plantare, îngrijire și tratare a bolilor și dăunătorilor.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Taguri: zmeur Sokolica

5Comentarii

  • Avatar
   VASCA DORINA
   Dec 23, 2020

   Informatii corecte100% exact asa fructiufica si plantele mele. Multumescpentru plante si sfaturi

  • Avatar
   ionescu cristian
   Dec 23, 2020

   am si eu socolica de la Fundulea intradevar fructe imense

  • Avatar
   alin ivancu
   Dec 24, 2020

   recomand cu drag aceste pepiniere. Pe mine personal m-au satisfacut prin calitate plante si discutii telefonice ori de cate ori am avut nevoie de informatii

  • Avatar
   Sandra Kraft
   Iun 18, 2021

   Dupa multe esecuri cu plantele mele am ajuns la Pepinierele Fundulea la indrumarea unor vecini. Desi plantele nu au fost cumparate de la ei Inginerul de la Fundulea ma ajutat cu sfaturi pretioase. Acum cultura mea arata splendid. Multumesc.

  • Avatar
   DANA ILIESCU
   Aug 10, 2022

   Sokolica am pus si eu in urma cu trei ani tot de la fundulea. Super soi super fructe

Lasa un comentariu

*
**Nu va fi publicat
*Site URL cu http://
*